DESPRE NOI

Posturograful sau Global Postural System (GPS) este un sistem de analiză posturală avansată ce utilizează tehnici și metode noninvazive de diagnostic și de evaluare în domeniul recuperării medicale.

Posturograful include 2 unităţi de diagnostic și un software:

 • Podoscopul – este utilizat în analiza tulburărilor de statică a piciorului; cu ajutorul lui sunt prelucrate imaginile captate, determinându-se lungimea exactă a fiecărui picior, existența unor tulburări de statică plantară (picior plat, scobit etc.), precumși a eventualelor deviații la nivelul gleznei.
 • Unitatea de analiză posturală – este folosită pentru determinarea deficienţelor la nivelul coloanei vertebrale, prin intermediul unui sistem de camere video care permit achiziţia de imagini de înaltă rezoluţie, imagini ce sunt apoi prelucrate prin intermediul softului, înscopul de a analiza toate deviaţiile segmentare sau globale ale corpului.
 • Analiza posturală se realizează din față, din spate și din profil și poate diagnostica deficiențele coloanei vertebrale în plan sagital sau frontal (scolioze, cifoze, hiperlordoze)
 • Softul permite stocarea datelor medicale ale pacientului, atât a celor rezultate în urma testărilor posturografice, cât şi a celor legate de istoricul medical sau de tratamentele medicamentoasepe care pacientul le urmează.Este util pentru monitorizarea evolutiei pacientilor si a eficienței terapiilor recomandate.
 • Pe baza datelor obținute în urma unei posturografii complete se elaborează ulterior programe personalizate de kinetoterapie și recuperare medicală.
 • Ecografia musculo-scheletala este “stetoscopul reumatologului”.
 • Atuurile ecografiei constau in accesul rapid, caracterul neinvaziv, neiradiant, costul relativ redus comparativ cu celelalte metode imagistice, reproductibilitatea si gradul de acuratete in crestere.
 • Prin treaplicatiile ecografiei aparatului locomotor si de parti moi, se regasesc :
 • ecografia umarului, cu evidentierea urmatoarelor leziuni : rupturi ale caloteirotatorilor, sindrom de impingement, bursite, sinovite, modificari ale articulatiei acromio-claviculare, tendinite calcifice, capsulita adeziva
 • ecografia cotului : epicondilita mediala si laterala, rupturi tendinoase de biceps sau triceps, cotul in resort, colectiile intra articulare, bursita olecraniana
 • ecografia mainii : sindromul de tunelcarpian, sindromul de canal Guyon, chisturile sinoviale, tenosinovitele, chei artropatia diabetica, boala Dupuytren, modificarile ecografice ale mainii in poliartrita reumatoida
 • ecografia soldului : colectii intraarticulare, bursita iliopsoasului, chisturile periarticulare, artrozacoxo-femurala, patologia regiunii peritrohanteriene - bursite si tendinite, soldul in resort, soldul dupa protezare
 • ecografia genunchiului : tendinopatia de cvadriceps, rupturile de tendon cvadriceps, bursita prepatelara, bursita suprapatelara, afectiunile patelei, tendino patia patelara, bursita infrapatelara, boala Osgood-Schlatter, leziunile ligamentelor colateral medial si lateral, bursita si tendinita pesan serinus, sindromul de frictiune al tractului ilieo-tibial, tendino patiadistala a tractului ilio-tibial, chisturile articulatiei tibio-fibulare superioare, neuropatia peroniera, chistul Baker, chisturile extraarticulare, hidrartroza, hemartroza, modificarile din cadrul bolii atrozice, rupturi periferice de menisc si chisturi meniscale, evaluarea post-protezare
 • ecografia piciorului : colectii in articulatia tibio-tarsiana, patologia tendonului lui Ahile, bursite pre si retro-ahilieene, fasciita plantara, neuromul Morton, metatarsalgia, leziuni ligamentare.
 • In cadrul aplicatiilor in reumatologie, se regasesc :decelarea si monitorizarea sinovitelor, a entezitelor si a revarsatelor articulare, tenosinovitelor.
Adaugare comentarii

Mesaje :


● Carp Florin-Zorleni ( 16-January-2019, 11:25 am )

Buna ziua.
D-na Doctor, cu tot respectul, am fost la cabinet la Dvs, pe 15/01, mi-ai dat dat reteta cu fiole de Miacalcic, dar nu se mai găsesc pe nicăieri în România.
Ajutati-ma cu o SOLUTIE, va rog!
Va multumesc anticipat!
Tel 0762288465


● Turcanu ( 10-May-2018, 9:14 am )

        e-mail : vasileluca0302@gmail.com

Buna ziua!!! Ma numesc Daniela Turcanu, as dori o programare la reumatologie pentru mama mea Turcanu Ileana , pe data de 14 mai!!! Va multumesc anticipat!!!Nr tel: 0740714718Adauga mesaj

Adaugati urmatorul cod:   f7fc7